Pazar, Mart 29, 2009

Yoneticilik Uzerine

Bazilarimiz yonetir bazilarimiz yonetilir. Yonetenler de birileri tarafindan yonetilir. Her yonetilen yoneteninden beklentiler icerisindedir. Farkina varilmak, destek gormek,takdir edilmek. Fakat bazi baskalari tarafindan yonetilen yonetenler kendi yonettiklerinin de kendilerinden beklentileri oldugunun farkina varmazlar. Kendi yoneticilerinden istediklerini almaya calisan yoneticiler kendi yonettikleri kisilerin de kendilerinden beklentileri oldugunun nasil fakina varamazlar. Vermemek farkina varmamak icin kendi calisanlarina ilgisizlerdir fakat kendi yoneticileri onlari farketmeyince kizabilirler bile. Bu kadar da iki yuzludurler.

Oyle kurallar koyulmus yonetilenler ve yonetenler arasinda bazen hersey yoneticinizin sizi farketmesine baglidir. Ama durum yukarida anlattigim gibiyse yoneteninize karsi o kadar dolarsiniz ki Wanted filminin bir sahnesinde muhasebeci olarak calisan esas oglanin yoneticine yaptigi patlamayi yapmak istersiniz. O kadar dolmusunuzdur ki icinizdeki o na karsi olan ofkeyi onun yuzune dogru bosaltmanin sizi cok rahatlatacagini dusunursunuz ve o gunun gelmesi icin hep dua edersiniz.

Bende bir dua ile bitireyim. 

Umarim bu durumda olanlar birgun bu sansi yakalarlar.

Yonetilen yoneticiler sizde bir zahmet sizin beklentileriniz oldugu kadar yonettiginiz kisilerinde sizden beklentileri oldugunu unutmayin. Belki bir gelecegi sekillendiriyorsunuz. Bunun farkina varmayacak kadar korseniz yada ilgisiz lutfen yonetici olmayin. Ama onlar yonetici olurlar en iyisi siz onlari yonetici yapmayin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder