Cumartesi, Mart 28, 2009

Ispanya 1 TURKIYE 0

Macin basinda iki takimda ayni taktik anlayisla mucadeleye basladi.

Fatih Terim taktik olarak alan savunmasini secmis ve bu taktikle Ispanyol futbolcularin orta sahada kendi aralarinda top yapmalarina izin verdi. Hos izin vermesekte o topu Ispanyol futbolcularin ayagindan almamiz da pek kolay degildi. Bu kadar kolay ayaga pas yapan kendine guvenen her topu olumlu kullanan takima karsi oynamak da pek kolay degil. 

Oyunun ilk dakikalarinda Milli Takimimiz topla daha cok oynadi. Bunun sonucunda da yuzde yuz denilebilecek pozisyonlar yakaladik. Ispanya gibi bir takima karsi deplasmanda ilk 30 dk da 3 gol pozisyonu yakalayip bunlari gol yapmamiz gerekiyordu cunku macin ilerleyen dakikalarinda takimin yorulacagi kesindi. Biz kosmaktan yorulmadik Ispanyollarin paslarindan yorulduk. Tik tik ayaga cok guzel pas yapti Ispanyollar.

Her ne kadar Ispanyollar cok pas yapsalar bile bizim yan toptan gol yeme aliskaligimiz olmasa bu macin basladigi gibi bitecegini dusunuyorum. Ama gelin gorun ki yan toplarda butun futbolcularimiz topu izleyecegine kendi adamlarini izleseler o golu de yemezdik.

Ben Nihat`tan, Arda`dan daha etkili bir oyun beklerdim. Daha isiran bir Milli Takim. Kosan pres yapan AMANSIZ olan bir Milli Takim.

Ispanyol Tv si belkide gordugum en kotu cekimi yapti.

Ntv ye de reklam sevdasina macin baslangicini kacirmasini yakistiramadim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder